BEDRIJFSPROFIEL / HISTORIE

Enkele decennia terug is de vezel- en celstructuur waaruit polyurethaan is opgebouwd gebruikt om folie van te vervaardigen.
Reden hiervan is dat men zocht naar een oplossing om beschadigingen aan (kostbare) rotorbladen van helikopters te voorkomen.


De eigenschappen die deze folie waren toen en zijn nu nog steeds bijzonder. PU-folie is vanuit zijn oorspronkelijke positie energieabsorberend. Dit geeft nog steeds vele oplossingen met meerwaarde in vele toepassingen waar (extra) bescherming gevraagd en gewenst is.

SFP PU-folies zijn een technische doorontwikkeling in hardheid, treksterkte en transparantie. Deze doorontwikkeling vonden wij noodzakelijk om een betere lakbescherming te bieden tegen schade door steenslag, insectenaanslag en gebruik voor vervoermiddelen in het wegverkeer. Dit tegen een lager prijsniveau dan tot dusver in de markt werd gehanteerd.
Wij realiseren dit met onze eigen kennis van kunststoffen en passende verwerkings en bewerkingsmethodes.
Hierin verzorgen wij zelf marktonderzoek en R&D. Vervaardiging wordt volgens onze unieke en eigen
SFP-specificaties uitgevoerd.

SFP marktonderzoek leert dat lease- en fleetwagens bekend staan om lakschades.
Dit is een serieuze kwestie bij wijziging van eigenaar.(Bron Autoweek editie 25 2005)

Steenslag komen we het gehele jaar tegen maar piekt vooral in winterse omstandigheden in combinatie met wegwerkzaamheden.
In koude omstandigheden bezorgen zware (veelal internationale) vrachtwagens ons (gezouten en gepekelde) wegennet veel schade toe. Wie kent de opengereten stukken asfalt niet, met name in ZOAB (zeer open asfalt beton).

Gevolg hiervan zijn “putjes” en krassen in het lakoppervlak welke weer wordt gevolgd door grote kans op roestvorming.

Insecten vinden we nagenoeg alleen in de zomerperiode met pieken in Juli en Augustus. Ondanks deze korte periode heeft dit een hevige uitwerking op de voorzijde van onze auto’s. Motorkappen en bumpers waar insecten al met veel moeite vanaf zijn gepoetst en/of gekrabt laten vaak een aftekening achter van waar het desbetreffende insect het einde van zijn leven heeft gevonden.
Deze aftekening laat zich na meerdere was- en poetsbeurten uiterst moeizaam verdwijnen.

Bijkomend is dat de grote autofabrikanten enkele jaren geleden zijn over gestapt van het toepassen van lakken op oliebasis naar lakken op waterbasis. Reden hiervan is dat vanuit een strenger wordend politiek milieubeleid het gebruik van lakken op waterbasis worden gestimuleerd. Gevolg is wel dat deze lakken op waterbasis minder sterk en hard zijn en gevoeliger zijn voor beschadigingen. Ook autowasserettes gebruiken steeds en meer zachtere borstels om beschadigingen en krassen aan lakken op waterbasis tot minimale te beperken.

Naast het wegverkeer wordt PU-folie onder andere toegepast in; 

- Automotive industrie, interieurdelen, deurpanelen, stoelen(inwendig), geluidsisolatie

-
Bouwsector, dakbedekkingen, pijpisolatie
- Medische industrie, opblaasbare matrassen, implantaten, wondbedekkingen
- Industriële uitrustingen
, transportbanden, tankvoeringen
-
Sportindustrie, luchtkussen in zolen voor sportschoenen

 

 
 

 
 

Copyright ©2005 SFP.nl