MONTAGE / MONTAGE FAQ

Montage-FAQ

Op verschillende lakoppervlakken schijnt de folie niet goed aan het lakoppervlak te hechten. Hoe kan dit?
Dit kan verschillende oorzaken hebben.
- Het lakoppervlak is onvoldoende was- en vetvrij.
- U heeft voor montage op het lakoppervlak vergeten het lakoppervlak en de zelfklevende foliezijde met alcoholvrije    
  zeepoplossing te bevochten. Let wel, het kan nooit vochtig genoeg zijn.
  Voordat de met alcoholvrije zeepoplossing bevochtigde zelfklevende foliezijde op het eveneens bevochtigde lakoppervlak wordt  
  gelegd deze tevens bevochtigen met een water-spritus-oplossing. Dit is nodig voor optimale kleefkracht.
- De mengverhouding van de alcoholvrije zeepoplossing bevat teveel zeep.

Ik heb de lakbeschermingsfolie aangebracht maarde kanten kleven niet goed vast. Hoe kan dit?
Wikkel de scraper in droog hygiŽnepapier en wrijf hiermee over de kanten. Het hygiŽnepapier zuigt de montagevloeistof op en verhoogt op deze wijze de kleefkracht van de folie. Herhaal deze werkwijze indien nodig. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat, gebruik dat een heteluchtpistool (of fŲhn). De warme lucht zorgt ervoor dat de resten van de alcoholvrije zeepoplossing en water-spritus-oplossing verdwijnt. Ook wordt de folie nu iets flexibeler en stretched het makkelijker.
Wees voorzichtig met gebruik van heteluchtpistool, indien u te sterk verhit beschadigd u het folieoppervlak.

Ik heb een voorgesneden uniek snijformaat voor mijn auto gekocht. Ik heb de indruk dat deze te klein is voorgesneden. Kan dat?
Soms, wanneer u een voorgesneden uniek snijformaat wilt aanbrengen dient u soms gebruik te maken van de elasticiteit om het gewenste lakoppervlak te behandelen. De bedoeling van de vormgeving is om het profiel op het gewenste lakoppervlak te behandelen en de uiteinden om de hoeken heen te trekken. Dit kan soms moeilijk zijn. In de volgende vergelijking helpt het beplakken van de folie op gewelfde oppervlakken beter te begrijpen. Stelt u zich voor om een voetbal in cadeaupapier te verpakken, dit is niet foutloos mogelijk, toch? Stelt u zich voor de bal in cellofaanfolie te verpakken, dit is wel mogelijk. Dankzij de elasticiteit kan onze lakbeschermingsfolie de gewenste vorm van het lakoppervlak volgen.U hoeft geen angst te hebben om de folie uit te rekken, bij sommige welvingen in lakoppervlak is dit noodzakelijk.

Ik wil zelf de folie monteren maar ik begrijp de montage-instructie niet goed. Wat kan ik doen?
Bekijkt u onze montage foto's eens. Deze foto's geven waardevolle informatie in de verschillende montagemogelijkheden.
Ook kunt u onze montage-instructie-film downloaden op deze website.

Kan ik de beschermingsfolie na montage weer loshalen en opnieuw monteren?
De beschermingsfolie kan soms voorzichtig worden los gehaald om weer opnieuw te gebruiken. Indien u dit doet doe het dan binnen 10 minuten na de eerste montage en alleen in situaties waarbij er niet of nauwelijks aan de folie is gerekt. Anders kan het gebeuren dat de "rek" nog in de folie zit en de lengte van het snijformaat langer is dan gewenst.

Ik heb kleine blaasjes met montagevloeistof onder het materiaal. Wat kan ik doen?
Maakt u zich geen zorgen over kleine blaasjes met vocht welke bij montage zijn ontstaan. De vochtigheid verdampt met de tijd en het blaasje is hierna niet- of nauwelijks meer te herkennen. Blaasjes met ingesloten lucht of grotere hoeveelheden montagevloeistof moeten voor een strak resultaat verwijderd worden door stevig en goed bevochtigd te wrijven met de scraper. Soms moet hiervoor de folie iets los worden gehaald. Blijf alert bij de eerste montage om snel te reageren indien dit voorkomt.

 
 

 
 

Copyright ©2005 SFP.nl